Уважаеми колеги, уважаеми дами и господа, сайтът на сдружението се мести на нов адрес – www.privatehospitals.eu

За нас

Добре дошли в Националното сдружение на частните болници в България,

 

Националното сдружение на частните болници (НСЧБ)  представлява 70%  частния сектор на болничното здравеопазване България. При нас членуват най-успешните, доказали се и динамично развиващи се заради доверието на пациентите болници.

 

Вярвам, че благодарение на частните инвестиции в здравеопазването могат да се постигат най-високи хуманни цели, да се усъвършенстват политиките и практиките в областта на болничното здравеопазването и да се предотвратяват неблагоприятния тенденции за българското общество като влошаване на медикостатистическите показатели, понижаване на качеството на обслужване и не на последно място - изтичането на висококвалифицираните български лекари и професионалисти по здравни грижи към други държави.

 

Като обединение на частните болници ние ще се борим и ще настояваме за защита на правата на пациентите и ще противодействаме на всякакви административни и тенденциозни политики за дискриминиране и дискредитиране на частната инициатива в нашата страна.

 

НСЧБ е неправителствена организация и обединение на опитни болнични мениджъри, които са готови да споделят широко опита си и да предоставят  капацитетите на управляваните от тях частни лечебни заведения за изготвяне и прилагане на успешни и гъвкави модели в болничната помощ.

 

НСЧБ е отворена структура, която с готовност ще приеме всяка частна болница в България, за да можем заедно да изискваме и да отстояваме вижданията си за съвременно и качествено здравеопазване у нас в името на българските пациенти.

 Д-р Явор Дренски

Председател на Националното сдружение на частните болници